Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks een overzicht van de laatste visies. Schrijf je nu in voor de visiefeed en mis niets!
Email adres
Voornaam
Achternaam
Spamvrij en veilig
VisieVan.nl

Jouw visie op deze site?

Een site vol inspiratie voor en door leiders van nu. Bezoek de site en laat je inspireren! Jouw visie ook publiceren op VisieVan.nl?

Instagram

has returned invalid data.

Netwerken is vooral een kwestie van luisteren

“Goedemorgen schat, zou jij niet om half tien op het sportveld zijn? Je zoons moeten dan toch spelen?” Het is tien uur en zondag morgen. Kopje koffie en bijna klaar om onder de douche te stappen. Ik zeg; ” nou, bijna goed maar gisteren heb ik gezegd dat ik om half twee daar moest zijn”.

Voor dit misverstand had ik afgelopen vrijdag een heel leuke bijeenkomst met 14 andere ondernemers. Thema was Commerciële druk en kwaliteit. Of wel zwicht je onder de druk wanneer blijkt dat een collega bedrijf een offerte uitbrengt die lager is dan die van jou en morrel je daarbij dan een beetje aan de kwaliteit. Simpel omdat de uren die ervoor staan niet haalbaar zijn of kosten baten niet meer tegen elkaar opwegen.

Na een kwartier dicussie kwam de vraag van iemand uit de groep; ” waar gaat deze discussie eigenlijk naar toe, ik heb niet het idee dat we dieper komen dan wat kreten” Waarop ik de rode draad van het verhaal voor hem in 4 steekwoorden samen vatten. De deelnemers onderschreven deze analyse van mij. De punten waren, Blijf bij je kwaliteit, vraag aan de klant wat deze wil en verwacht, pas je product portfolio eventueel aan en licht je offerte persoonlijk toe.

Ik ben er van overtuigd dat wanneer we beter naar elkaar gaan luisteren in plaats van praten, we duidelijker en helder met elkaar kunnen communiceren. We komen dan meer te weten over de klant, meer te weten van een collega ondernemer en zijn meer betrokken bij onze levens partner en gezin.

De kunst van het luisteren. Dat is een mooi  thema om met elkaar te delen.

Frank Schouten
1

Trackback from your site.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Meer
LinkedIn Mail

Laat een bericht achter