Blijf op de hoogte!

Ontvang maandelijks een overzicht van de laatste visies. Schrijf je nu in voor de visiefeed en mis niets!
Email adres
Voornaam
Achternaam
Spamvrij en veilig
VisieVan.nl

Jouw visie op deze site?

Een site vol inspiratie voor en door leiders van nu. Bezoek de site en laat je inspireren! Jouw visie ook publiceren op VisieVan.nl?

Instagram

has returned invalid data.

Wederzijdse acceptatie & liefhebben

“Met Voorbeeld Allochtoon wil ik het beeld van ons allochtonen weer in balans brengen!”

De visie van George Arakel
Het concept is ontstaan uit frustratie. Ik erger me aan het feit dat nieuws altijd negatief is. En specifiek erger ik me aan negatief nieuws over allochtonen. Ik realiseerde mij dat er heel veel mensen in Nederland zijn die geen allochtonen kennen en hun referentiekader enkel de media is. En dan is je oordeel niet positief. Dat vond ik oneerlijk omdat ik de werkelijkheid niet herkende in het dagelijkse nieuws. Dus besloot ik om een media platform op te richten die de andere voorbeelden van allochtonen laat zien. De positieve voorbeelden, de gewone jongens en meisje, mannen en vrouwen die deel uitmaken van deze samenleving en die evengoed Nederland vormen. Vandaar ook de naam Voorbeeld Allochtoon. Op deze manier wil ik het beeld van ons allochtonen weer in balans brengen.

Het is niet zo zeer dat ik een ideaalbeeld van de wereld heb en de wereld wil veranderen in dat beeld, het is meer dat ik ernaar streef dat we met z’n allen soms de wereld, daarbij de mensen om ons heen, accepteren zoals die is. Dat we stoppen met het nastreven van een ideaalbeeld. Ik streef naar wederzijdse acceptatie. We leven in een samenleving waarin we elkaar en alles om ons heen willen veranderen om een ‘’ideale samenleving’’ te creëren. Neem bijvoorbeeld school. Of al die regels voor van alles. We willen controle houden en de samenleving naar één ideale wereld krijgen. Liefst waarin iedereen hetzelfde is. Soort van robots zeg maar.

Ik zie liever dat we gewoon accepteren dat niet alles perfect is, dat niet alles gaat zoals we willen, dat we mensen hebben die de fout ingaan en zelf fouten maken, dat slecht scoren op een toets op school niet perse slecht is, accepteren dat we niet allemaal hetzelfde zijn maar van elkaar verschillen en dat we dan van elkaar gaan houden om de verschillen. Elkaar niet willen veranderen naar iets wat we zelf zijn, naar iets wat we als ideaal in ons hoofd zien, waar we zelf in geloven of hoe we graag zelf dingen doen, maar elkaar ruimte bieden en van elkaar te houden. Gewoon accepteren en liefhebben. Het zou het leven van iedereen zoveel makkelijker, mooier en aangenamer maken.

Dus mijn ideale wereld zou zijn dat we stoppen met het zoeken en creëren van de ideale wereld en elkaar accepteren en liefhebben. En zelf bezig zijn met bewustwording van ons eigen hokjesdenken. Leren waarom we hokjesdenken, hoe, wanneer het mis gaat en jezelf trainen dat je scherp blijft op je eigen hokjesdenken. Het ideaalbeeld van de wereld vanuit jouw ogen los laten en de wereld accepteren en liefhebben zoals die is.

Ik denk dat het grootste wat er zou moeten gebeuren is dat iedereen voor zichzelf accepteert dat de ander anders is/kan zijn en dat niet persé slecht vinden. De meeste mensen zullen zeggen dat ze het eens zijn met me en dat ze het zelf wel doen maar in de praktijk valt dat heel erg tegen. Ik geloof dus in wederzijdse acceptatie en liefhebben. Liefde, onvoorwaardelijk. En de verschillen vieren in plaats van afkraken. Zoeken naar hoe je elkaar sterker kan maken met de verschillen die er zijn in plaats van alleen focussen waarin we hetzelfde zijn. Want diversiteit, iets waar we allemaal voor zijn, gaat juist om verschillen. Zonder verschillen, zonder die te accepteren en lief te hebben, kun je niet naar diversiteit streven.

Laatst zag ik een interview van rapper/zanger Akon. Hem werd gevraagd of hij Amerikaan was of Afrikaan. Hij antwoordde “I am an African raisd in America”. Dat vind ik mooi en krachtig antwoord. Trots zijn op je roots, daarvoor durven uitkomen, het uitdragen en accepteren dat de wereld waarin je leeft anders is dan jij en het respect opeisen dat de wereld om je heen jou accepteert zoals je bent.

George Arakel
Allochtoon op een andere toon
Voorbeeld Allochtoon
Georgearakel.nl

3

Trackback from your site.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Meer
LinkedIn Mail

Reacties 471

Laat een bericht achter